duminică, 30 octombrie 2016

In lumea magica a lumanarilor!!!

Cand te intreaba cineva cum arata Atelierul lui Mos Craciun in varianta de ceara, ii vei putea raspunde doar daca vizitezi Asociatia Ateliere Protejate.
Katy ne-a fost ghid astazi in acest atelier magic de creat lumanari. Nu ne-am imaginat nicio secunda ca odata pasind pragul acestui atelier prima reactie va fi "Wow", nu e nici pe departe cum ne-am imaginat :) 
Adulti si copii deopotriva, ne-am simtit intr-un loc de vis, acolo unde din manute harnice ies niste minunatii pe care le vom pastra cu mult drag.
Lumanarea ia nastere de la "impletirea fitilului". Odata ce am primit firele din bumbac ni s-a sugerat: "Evitati nodurile si impletiti cat mai strans posibil" - de aici a inceput distractia :). 


Credeti ca e usor? :) rabdarea e reusita indiferent de varsta :)


 Cand am terminat impletitura, am "glazurat fitilul" vorba unei mamici :) Ce sa fie aici? Curiosi? Este cazanul cu ceara colorata si cea de palmier. Dar sa ne intoarcem la matrite acum. Ne-am ales forma dorita, (credeti-ma pe cuvant e greu de ales, le-am fi ales pe toate:)),  am fixat fitilul (si aici e o tehnica aparte, interesanta de altfel, folosind un ac special si o bucatica de plastilina, te simti ca un copil pus in fata testului de perspicacititate:); Se auzeau glasuri mici si mari "E bine?" :)
 

Pasul urmator, umplerea matritei cu bucatele colorate de ceara. Functioneaza cam pe acelasi principiu cand lasi copilul la raionul de dulciuri si ii permiti sa-si aleaga din care doreste :) Evident va alege din toate :)))) E bine totusi ca ne atentionau "Nu consumati" :)Odata terminata treaba cu "bombonicile cerate" a urmat umplerea matritei cu ceara care tocmai s-a topit. Totul dat dupa la rece.Intre timp am incercat si alte tehnici de decorare a lumanarilor. Una din ele este pictura cu acrilice.O alta metoda este folosirea benzilor de ceara, folosita de viitorii nasi care au creat lumanari pentru cununie (din punctul meu de vedere a fost minunat gestul). Cand lumanarea este gata se scufunda in vasul de ceara.Va mai amintiti de Atelierul Mosului? A existat si o surpriza dulce!!! Gazda noastra ne-a indulcit placut :)


Dar gata cu pauza, ca e timpul sa desfacem cadourile :)


Minunatie!!!
 Nu ezitati sa pasiti pragul Asociatiei. Ii puteti invita la gradinita sau scoala, vor veni cu mare drag si vor impartasi momentele magice impreuna cu voi!!!
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu