joi, 23 februarie 2017

Provocari Verzi 1-25 februarie "Covoras Tesut"

Continuam aventura creativa si iata ce ne propune Provocari Verzi pentru luna februarie ;)

"Zana Verde Fluturas si Steluta iubesc iarna. Citesc impreuna carti, cauta solutii pentru a ne ajuta in misiunea noastra creativa si, in acelasi timp protectiva (in ceea ce priveste mediul inconjurator).  
Casuta in care s-au adapostit are un colt special de lectura, un fel de veranda inchisa in geam. Acolo, pe blatul lat de lemn pus langa geam, le place sa stea si sa citeasca, privind cum se astern frumos fulgii albi si pufosi de nea. 
Ce bine le-ar prinde un covoras tesut!! Chiar asa, tema cu numarul cinzeci si doi le va indeplini dorinta: un mic covoras tesut! Fie ca veti folosi fire de diferite feluri sau chiar fasii de material, ca veti tese un covoras la un razboi micut de lemn (sau unul improvizat din carton) sau ii veti da forma rotunda, sigur Zana va aprecia si, la final, ne vom bucura impreuna, admirandu-ne creatiile.

Bineinteles, Zana vrea sa respectam principiul 3R si 1O. Sa ne apucam deci de treaba
 si iarna sa ne inspire sa cream cele mai frumoase covorase tesute."


Am lucrat la ateliere atat cu cei mici, cat si cei mai maricei, creand astfel doua tipuri de Covorase Tesute.

Primul model este realizat din hartie. Am tesut cu fasii colorate. La final am perforat partile laterale si am atasat ciucurasi (metoda realizarii unui ciucure au invatat-o in cadrul altor activitati si acum le-a fost mult mai usor sa termine lucrarea. Erau mandri ca folosesc metodele deja cunoscute si la alte creatii) :) 
Puteti observa o oarecare imperfectiune in modalitatea picilor de a tese un covor :), dar sunt mandra de ei pentru ca au improvizat frumos, iar aceasta este prima lor lucrare de acest gen. 
Le-am povestit ca si eu la randul meu, am tesut un covoras cand eram de varsta lor. Imi amintesc cu cat entuziasm am lucrat la el, si cu cata bucurie si atentie ma invata bunicul sa-l creez. Albastru, cu fasii verzi, sta frumos si ma asteapta in vitrina din camera mea, acasa la parinti :)

Ceva mai complica, dar nu greu de realizat, Covoras Tesut din fire de lana impreuna cu artistii mai maricei :)
Am tesut un covor rotund din fire de acril, folosind un mini razboi de tesut din carton, si un ac deasemeni din carton. Le-am povestit despre Zanuta ca este mica, respectiv si covorasul va fi unul mic. La final, au descoperit ca acest covoras se poate transforma si intr-un mic cosulet sau legat cu o panglica devine leagan (daca ii ridicam marginile un sus).
Asteptam cu nerabdare parerea Zanei Verde Fluture!

2 comentarii: